Halfronde gebogen multiplex profielen (21)

Kwartronde Hoekprofielen Multiplex & MDF (30)

MDF KOKER- & CILINDERPROFIEL (20)

Multiplex Hoekprofielen: Een veelzijdige oplossing voor al uw projecten

Multiplex hoekprofielen zijn een uitstekende keuze voor zowel professionele bouwbedrijven, timmerbedrijven, decorbouwers, interieurbouwers en meubelmakers als particulieren die op zoek zijn naar een veelzijdig, duurzaam en esthetisch materiaal voor hun projecten. In deze uitgebreide gids bespreken we de verschillende toepassingen van multiplex hoekprofielen, zoals gebogen multiplex en boeidelen multiplex, en geven we tips voor het kiezen van de juiste soort voor uw specifieke behoeften.

Wat zijn multiplex hoekprofielen en waarvoor worden ze gebruikt?

Multiplex hoekprofielen zijn vervaardigd uit meerdere dunne lagen houtfineer die onder hoge druk en temperatuur met elkaar verlijmd zijn. Dit resulteert in een sterk en stabiel materiaal dat uitermate geschikt is voor diverse toepassingen, zoals:

 • Gebogen multiplex: Dit type multiplex is speciaal ontworpen om gemakkelijk in bochten en rondingen te buigen zonder te breken of te splijten. Hierdoor is het ideaal voor het creëren van unieke en complexe vormen in meubels, interieurbouw, decorbouw en andere toepassingen waarbij een hoge mate van flexibiliteit vereist is.
 • Er zijn multiplex kwartronde hoekprofielen beschikbaar, zowel met als zonder lip (waar de wand op aansluit). Deze zijn verkrijgbaar in puur multiplex of in een combinatie van multiplex en MDF (waarbij de buitenste lagen van MDF zijn voor een betere afwerking met lak). De diktes variëren tussen 12, 15 en 18 mm.
 • Daarnaast zijn er halfronde multiplex profielen van 19 mm dik, beschikbaar in een multiplex afwerking of voorzien van een lakdraagfolie.
 • Ook zijn er koker- of cilinderprofielen in diktes van 10, 15 of 20 mm.

Al deze producten zijn verkrijgbaar in diverse lengtes, afhankelijk van het soort product.

Hoe kiest u het juiste multiplex hoekprofiel voor uw project?

Bij het kiezen van het juiste multiplex hoekprofiel voor uw project zijn er enkele belangrijke factoren om in overweging te nemen:

 • Toepassing: Bepaal welk type multiplex het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing. Gebogen multiplex is ideaal voor projecten waarbij flexibiliteit en buigzaamheid cruciaal zijn, terwijl boeidelen van multiplex perfect is voor het afwerken en beschermen van dakranden.
 • Afmetingen: Zorg ervoor dat u de juiste afmetingen kiest voor uw hoekprofiel, zodat het past bij de rest van uw constructie of ontwerp.
 • Materiaal: Multiplex is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, zoals berken, Ocoume . Kies het materiaal dat het beste past bij de uitstraling van uw project en de omstandigheden waaraan het zal worden blootgesteld.
 • Afwerking: Multiplex hoekprofielen kunnen onbehandeld, gegrond of afgelakt worden geleverd. Bepaal welke afwerking het meest geschikt is voor uw project en of u de afwerking zelf wilt aanbrengen of kiest voor een kant-en-klare oplossing.
 • Budget: Houd rekening met uw budget en kies een multiplex hoekprofiel dat binnen uw prijsklasse valt zonder in te boeten op kwaliteit en duurzaamheid.
 • Keuze uit meer dan tien houtsoorten: Er zijn diverse soorten multiplex beschikbaar, waaronder Okoume, Populieren, Berken, Starplex, Verfplex, Fins Vuren, Ellioti Pine, Radiata Pine, Quickfloor, Greenpaint en Rhinoprime. De specifieke houtsoort en verlijming bepalen of het multiplex watervast is. Kies de houtsoort die het beste aansluit bij uw project en de omstandigheden waaraan het zal worden blootgesteld.

Voordelen van het gebruik van multiplex hoekprofielen

 • Sterkte en stabiliteit: Multiplex hoekprofielen zijn sterk en stabiel dankzij de verlijmde lagen houtfineer, wat resulteert in een materiaal dat bestand is tegen kromtrekken, scheuren en splijten.
 • Eenvoudige verwerking: Multiplex is eenvoudig te zagen, boren en schuren, waardoor het gemakkelijk te verwerken is voor zowel professionals als doe-het-zelvers.
 • Duurzaamheid: Multiplex hoekprofielen zijn bestand tegen vocht en weersinvloeden, waardoor ze een lange levensduur hebben en geschikt zijn voor buitentoepassingen zoals boeidelen.
 • Milieuvriendelijk: Multiplex wordt vaak vervaardigd uit snelgroeiende en duurzaam beheerde houtbronnen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Profielaanbod is uw partner voor multiplex hoekprofielen

Multiplex hoekprofielen zijn een veelzijdige en duurzame oplossing voor uiteenlopende projecten, van gebogen multiplex constructies tot boeidelen multiplex voor dakranden. Door de juiste soort, afmeting, materiaal en afwerking te kiezen, kunt u een hoekprofiel vinden dat perfect aansluit bij uw behoeften en de esthetiek van uw project.

Bij Profielaanbod hebben we een uitgebreid assortiment aan multiplex hoekprofielen voor zowel zakelijke klanten als particulieren. Bezoek onze webshop en ontdek de verschillende opties die we bieden om uw project tot een succes te maken. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met advies en ondersteuning bij het kiezen van het juiste hoekprofiel voor uw specifieke toepassing.