Deuvels Acacia (11)

Deuvels Beuken (92)

Deuvels Beuken voorgelijmd (3)

Deuvels Eiken (41)

Deuvels Essen (21)

Deuvels Mahonie (33)

Deuvels Padouk (22)

Deuvels Robinia /Acacia met 2 extra lijmgroeven (10)

Deuvels: De veelzijdige verbinding voor vakmensen en doe-het-zelvers

Deuvels zijn onmisbaar in de wereld van bouw, timmerwerk, interieur- en meubelontwerp. Of u nu een bouwbedrijf, timmerbedrijf, decorbouwer, interieurbouwer, meubelmaker of een enthousiaste doe-het-zelver bent, deuvels bieden een sterke en nauwkeurige verbinding voor houten constructies. Op deze pagina bespreken we de verschillende soorten deuvels die beschikbaar zijn bij Profielaanbod en hoe u deze effectief kunt gebruiken in uw projecten.

Soorten deuvels beschikbaar bij Profielaanbod:

 • Geribbelde deuvels (meest gebruikelijke deuvel in Nederland)
 • Gladde deuvels (alleen op voorraad in beukenhout), met diameters van 4-20 mm en lengtes van 10-220 mm
 • Maatwerk geribbelde deuvels, beschikbaar in diverse houtsoorten en lengtes
 • Maatwerk gladde deuvels, beschikbaar in diverse houtsoorten en lengtes
 • Expansiedeuvels: dit zijn houten deuvels met dwarse groeven, bedoeld voor situaties waarin hoge eisen worden gesteld aan de sterkte van de verbinding of het verbindingsstuk op het gebied van uittrekkracht.

Eiken deuvels en hardhouten deuvels: Kies de juiste houtsoort

Deuvels zijn er in verschillende houtsoorten, zoals eiken deuvels en hardhouten deuvels. Eiken deuvels zijn zeer geschikt voor meubel- en interieurprojecten waarbij een hoogwaardige afwerking en een klassieke uitstraling gewenst zijn. Hardhouten deuvels zijn slijtvast en duurzaam, waardoor ze ideaal zijn voor buitentoepassingen en zwaardere belastingen.

Geribbelde deuvels zijn verkrijgbaar in de volgende houtsoorten:

 • Acacia, geschikt voor buitentoepassingen
 • Acacia met 2 extra lijmgroeven, speciaal voor buitenkozijnen (vereist als de buitenkozijnen onder KOMO-keur worden geleverd)
 • Beuken
 • Beuken (voorgelijmd), beschikbaar in alle gangbare afmetingen
 • Eiken
 • Mahonie, geschikt voor buitentoepassingen
 • Essen
 • Padouk, geschikt voor buitentoepassingen

Houten deuvels: Milieuvriendelijk en duurzaam

Houten deuvels zijn niet alleen een betrouwbaar en efficiënt hulpmiddel voor houtverbindingen, ze zijn ook milieuvriendelijk. De deuvels zijn gemaakt van duurzaam gekapt hout, wat betekent dat ze een lagere impact hebben op het milieu dan bijvoorbeeld metalen bevestigingsmiddelen. Door te kiezen voor houten deuvels maakt u een duurzame keuze.

Deuvels in verschillende maten: Van 6 mm tot 20 mm en daarbuiten

Deuvels zijn verkrijgbaar in diverse diameters, waaronder:

 • deuvels 6 mm
 • deuvels 8mm
 • deuvels 10mm
 • deuvels 12mm
 • deuvels 14mm
 • deuvels 16mm
 • deuvels 18mm
 • deuvels 20mm

Afhankelijk van de dikte van het hout dat u gebruikt en de gewenste sterkte van de verbinding, kunt u kiezen uit verschillende formaten. Voor dunne planken en lichte constructies kunt u kiezen voor deuvels van 5 mm of 6mm. Voor zwaardere toepassingen zijn deuvels van 12mm of meer geschikt. Verkrijgbare afmetingen ribbeldeuvels: 5mm t/m 20mm.

Lange deuvels: Voor diepe en stevige verbindingen

Lange deuvels bieden extra stabiliteit en kracht bij het verbinden van grotere of dikkere houten onderdelen. Ze zijn ideaal voor het creëren van diepe en stevige verbindingen in meubels, zoals bedden, tafels en kasten. Lange deuvels zijn ook zeer geschikt voor het verbinden van zware houten balken in bouw- en timmerprojecten.

Houten deuvels: Het veelzijdige alternatief voor schroeven en spijkers

Houten deuvels zijn een uitstekend alternatief voor schroeven en spijkers, omdat ze een onzichtbare verbinding bieden die het hout niet beschadigt. Deuvels hout zijn bovendien eenvoudig te plaatsen en te verwijderen, wat het mogelijk maakt om tijdelijke constructies op te bouwen of aan te passen. Houten deuvels zijn dus niet alleen geschikt voor de zakelijke markt, maar ook voor particulieren die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor hun houtbewerkingsprojecten.

Deuvels voor reparaties: Een eenvoudige en effectieve oplossing

Deuvels zijn niet alleen geschikt voor het maken van nieuwe houtverbindingen, maar kunnen ook worden gebruikt voor het repareren van bestaande houten constructies. Als u te maken heeft met losse of beschadigde verbindingen, kunt u deuvels gebruiken om de verbinding opnieuw te verstevigen. Dit is een eenvoudige en kosteneffectieve oplossing om de levensduur van uw houten meubels en constructies te verlengen.

Deuvels kopen bij Profielaanbod: Voor professionals en doe-het-zelvers

Profielaanbod is dé webshop voor de aanschaf van deuvels in alle soorten en maten. Ons uitgebreide assortiment omvat eiken deuvels, hardhouten deuvels, deuvels in diverse diameters (van 5 mm tot 12 mm), lange deuvels en houten deuvels. Zowel bouwbedrijven, timmerbedrijven, decorbouwers, interieurbouwers en meubelmakers als particulieren zijn bij ons van harte welkom om de perfecte deuvels voor hun projecten te vinden.

Profielaanbod is uw partner voor deuvels

Deuvels zijn een essentieel onderdeel van houtverbindingen in bouw, timmerwerk en meubelontwerp. Met een breed scala aan houtsoorten, maten en toepassingen zijn deuvels de ideale keuze voor professionals en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een sterke, nauwkeurige en onzichtbare verbinding. Profielaanbod biedt een uitgebreid assortiment deuvels voor alle behoeften, zodat u altijd de juiste deuvels kunt vinden voor uw projecten.